OM MIG

Jag bor och lever här på Tjörn i en vit liten fiskarstuga med spröjsade fönster från sent 1800-tal. Vinter är lugn, och tyst då längtar jag alltid efter liv och rörelse, men efter några månader in på sommarhalvåret blir jag lite lätt mordisk och längtar efter att folk utan hänsyn skall åka hem.

Måsars skrik, båtmotorers dunkande dieselmotorer, piskande salta vindar, masternas vajer klingande, salta bad på underbara klippor och badgäster. Jag skulle nog kunna fortsätta rabbla upp en hel del av detta som jag älskar och som inspirerar mig till att skriva.

Eftersom jag från tidig ålder själv älskat att läsa om spänning och mord är det lätt att låta fantasin skena iväg åt detta håll när jag skriver. Och skriva är något jag har gjort länge, fast på min egen kammare utan att någon kunnat döma mina texter.

För några år sedan började jag att gå olika skrivkurser och jag lärde mig att få ihop längre texter och till slut lyckades jag knäcka koden och göra en hel bok. Nu har jag många flera idéer till böcker som pockar på min uppmärksamhet och vill bli skrivna.

Jag jobbar som skiftgående processoperatör vilket ger mig en hel del lediga dagar som jag kan spendera som jag vill. Och det gör jag. Oftast tar jag mitt kollegieblock och åker till någon hamn eller badstrand på min underbara skärgårdsö. Där sätter jag mig och låter fantasin flöda. Sedan åker jag hem och redigerar in det på datorn. Och så håller jag på. Min storyline har jag redan jobbat fram och kapitlen sitter uppsatta med post it-lappar på en whiteboardtavla. Redo att flyttas om efter behov.

Det bästa betyget jag kan få är från mina läsare som skriver till mig eller stoppar mig ute och berättar hur mycket de gillar det jag skriver och att de längtar efter att få reda på fortsättningen. Det gör ju jag också. För även om jag vet hur det skall gå, blir jag ju också överraskad över alla vändningar som kommer.

Den största anledningen till att det blev en publicerad bok är tack var min fantastiska man som envisades med att jag skulle skicka in boken till förlag och försöka få den utgiven med anledningen. "Den är ju skitbra, det måste du väl förstå att folk vill läsa. Du kan ju inte låta en sådan bra berättelse stå i en pärm i bokhyllan."

Så med facit i hand. Tack älskade Martin för att du stöttar och pushar mig genom mitt skrivande, och för att du hela tiden undrar hur det går med fortsättningen och vill höra de nya kapitlen jag håller på med just nu.

Och till dig, kära läsare: välkommen att besöka min fina ö genom mina böcker, möt fiktiva människor som har valt att bo i detta underbara kustsamhälle, vårt hav och vår fantastiska miljö.